Милосърдие за теб

Кампании 2017

2017

През месец ноември 2017 год., ръководството на Сдружение Милосърдие за теб публикува дарителска акция за коледни подаръци на платформата TimeHeroes. В инициативата се включиха 56 частни лица, които дариха разнообразни подаръци, играчки за деца на възраст 0 – 14 год., книжки, рисувателни материали и др. Със събраните подаръци, ръководството успя да зарадва близо 120 деца – преки потребители на социалните услуги в дневния център, както и техните по-малки братя и сестри.

Наред с това, през месец декември 2017 год., Фондация за социална промяна и включване, дари 100 коледни пакета с подаръци, включващи хигиенни материали, малки лакомства и подаръче за децата от ромската махала на кв. Владислав Варненчик, гр.Варна.

https://timeheroes.org/bg/milosurdie-za-teb/koledni-podaratsi-detsa-neravnostoino-polozhenie-varna

През месец септември 2017 год., ръководството на Сдружение Милосърдие за теб получи дарение от Фондация за социална промяна и включване. Дарението бе под формата на 25 ученически раници, пълни с тетрадки и всичко необходимо за един ученик-първокласник. С дарението успяхме да зарадваме 25 деца, които през учебната 2017/2018 год. пристъпват за пръв път училищния праг.

През месец август 2017 год., ръководството на Сдружение Милосърдие за теб публикува акция по събиране на учебни материали на платформата TimeHeroes. Целта на акцията бе да се осигурят тетрадки, химикали и други помощни средства за успешния старт на учебната 2017/2018год. на деца от ромската махала в кв. Владислав Варненчик. В акцията се включиха 38 дарители. С тяхна помощ подпомогнахме с всичко необходимо за училище 83 деца от социално слаби семейства. Останалите учебни материали бяха дарени на 20 училища и детски градини в бедни райони в България.

https://timeheroes.org/bg/milosurdie-za-teb/dari-tetradki-uchebni-materiali-detsa-sotsialno-slabi#information

През месец май 2017 год., ръководството на Сдружение Милосърдие за теб инициира акция по събиране на кухненско оборудване и готварски съдове. В акцията се включиха 38 дарители. С тяхна помощ беше осигурено кухненско оборудване за обзавеждане на кът по готварство в Дом за стари хора Гергана.

https://timeheroes.org/bg/milosurdie-za-teb/dari-gotvarski-uredi-prinadlezhnosti-dom-stari-hora

През месец март 2017 год., ръководството на Сдружение Милосърдие за теб инициира акция по изработване на 550 великденски картички. Целта на тази инициатива бе поздравителните картички да бъдат подарени на потребителите на социалния патронаж в град Варна.

В инициативата се включиха деца и ученици от ОУ Захари Стоянов – гр.Варна; ОУ Йордан Йовков – гр.Варна; НУ Васил Левски – гр.Варна; СУ Димчо Дебелянов – гр.Варна; ОУ Васил Левски – с.Славяново; ОУ Христо Ботев – с.Крумово; ДГ Чучулига – гр.Пловдив; СУ Симон Боливар – гр.Пловдив и не на последно място – ОУ Св.Паисий Хилендарски – с.Езерче.

В резултат на акцията, бяха изработени 690 картички и с тях бяха зарадвани допълнително и домуващите възрастни хора в Дом за стари хора Гергана – к.к.Св.Св.Константин и Елена.

Непосредствено преди Възкресение Христово, деца от дневния център при Сдружение Милосърдие за теб поднесоха козунак и великденска картичка на всеки един от 140-те възрастни хора в дома.

http://www.moreto.net/novini.php?n=348631

През месец януари 2017 год., ръководството на Сдружение Милосърдие за теб публикува дарителска кампания на платформата TimeHeroes с цел набиране на зимни обувки и дрехи, които да бъдат разпределени на нуждаещи се семейства, живеещи на територията на ромската махала в кв. Владислав Варненчик. В кампанията се включиха над 94 физически и юридически лица. С тяхна помощ, топли дрехи и обувки получиха над 70 семейства в ромската общност.

https://timeheroes.org/bg/milosurdie-za-teb/zimni-drehi-obuvki-detsa-sotsialno-slabi

fr_FRFrench
fr_FRFrench